Rechter: Almeers bedrijf moet stoppen met 'identiteitsfraude'

ALMERE • Di 11 april 2023 | 16:31 • Dinsdag 11 april 2023 | 16:31

Het Almeerse bedrijf Elasto Firm BV pleegt identiteitsfraude en mag die bedrijfsnaam niet meer gebruiken. De kortgedingrechter in Lelystad geeft het bedrijf twee weken de tijd om van naam te veranderen. Daarna geldt een dwangsom van 1000 euro per dag met een maximum van 100.000 euro. Ook moet de directeur de domeinnaam en de bijbehorende emailadressen opheffen.

Het Hilversumse bedrijf Elastofirm BV sleepte het Almeerse Elasto Firm BV twee weken geleden voor de rechter met de eis om die naam niet meer te gebruiken. De onderneming uit Almere zou zich ten onrechte voordoen als de Hilversumse investeerder in de rubber- en kunststofindustrie.

Advocaat Roeland de Bruin van Elastofirm legde tijdens de zitting uit dat Elasto Firm zich eind vorig jaar opeens vestigde in hetzelfde bedrijfsverzamelgebouw waar zijn cliënt is gevestigd. Daarna gebeurden er volgens hem vreemde dingen. Het Almeerse bedrijf deed zich voor als de Hilversumse onderneming en bestelde bijvoorbeeld spullen op naam van die laatste. Omdat de rekening niet werd betaald, klopten de leveranciers aan bij Elastofirm.

Dat gebeurde ook met een bestelling bij een andere leverancier, waar de bestuurder van het Almeerse bedrijf zich per mail voordeed als de CEO van Elastofirm. Hier werd ook installatiemateriaal besteld en niet betaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel