Minister: geen reden tot zorg over financiële problemen Flevoziekenhuis

ALMERE • Ma 13 maart 2023 | 20:17 • Maandag 13 maart 2023 | 20:17

Minister Ernst Kuipers ziet nog geen reden tot ongerustheid over de financiële situatie van het Flevoziekenhuis in Almere. Dat schrijft de minister in antwoorden op vragen van de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Volgens hem is er op dit moment geen noodzaak voor directe actie vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Eind januari werd bekend dat het Almeerse ziekenhuis met een zorgelijke financiële situatie kampt. De cijfers van vorig jaar lieten een forse overschrijding van de personeelskosten en tegenvallende productiecijfers zien.

Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zijn er op korte termijn geen risico's voor de continuïteit van de zorg. Ook wordt er volgens de NZa door het ziekenhuis gezocht naar maatregelen voor het verbeteren van de resultaten in de toekomst. Volgens de minister is het de verantwoordelijkheid van het ziekenhuis om samen met betrokken partijen tot een oplossing te komen. Het ziekenhuis heeft een tijdelijke werkgroep in het leven geroepen die naar die oplossing zoekt.

Tweede Kamerlid Julian Bushoff (PvdA) stelde de Kamervragen aan de minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Volgens hem is Flevoland het trauma van het faillissement van het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad nog aan het verwerken. Het Lelystadse ziekenhuis eindigde na een doorstart zonder spoedeisende hulp en acute kraamzorg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel