Kamervragen over geldnood Flevoziekenhuis

ALMERE • Vr 10 februari 2023 | 15:24 • Vrijdag 10 februari 2023 | 15:24

Julian Bushoff van de Partij van de Arbeid heeft Kamervragen gesteld over het in geldnood verkerende Flevoziekenhuis. Zijn partijgenoot Abassin Nessar gaat de kwestie ook aankaarten tijdens de komende Statenvergadering. De twee willen voorkomen dat er een verschraling van de medische zorg ontstaat in Flevoland.

Volgens Bushoff is Flevoland nog het trauma aan het verwerken van het faillissement van het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad dat na een doorstart de spoedeisende hulp en acute kraamzorg verloor. Het enige volwaardige andere ziekenhuis, het Flevoziekenhuis in Almere, zegt nu in grote financiële problemen te zitten.

"Als het gevolg zou zijn dat ook hier nog acute zorgvoorzieningen moeten sluiten, zouden mensen uit Flevoland daarvoor naar een andere provincie moeten. Dat is natuurlijk idioot. Als je acuut zorg nodig hebt telt elke minuut”, aldus Bushoff.

Het PvdA-kamerlid wil nu van minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers weten wat hij gaat doen om eventuele sluiting van afdelingen of het hele Flevoziekenhuis te voorkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel