Plan voor 120 sociale huurwoningen op voormalig Floriadeterrein

ALMERE • Ma 19 december 2022 | 17:05 • Maandag 19 december 2022 | 17:05

Voor de bouw van 120 sociale huurwoningen, verdeeld over twee appartementencomplexen, hebben projectontwikkelaar Weerwater CV en woningcorporatie Dudok Wonen een intentieovereenkomst gesloten. De appartementen worden gebouwd op het voormalige Floriadeterrein en maken daar straks onderdeel uit van de woonwijk Hortus.

Het gaat om tweekamerappartementen van ongeveer 50 vierkante meter. De huizen worden gerealiseerd aan de rand van de woonwijk, vlak naast de busbaan. Eén van de gebouwen komt pal naast het al bestaande woonzorgcentrum Flora te staan.
"We zijn enorm trots dat we in deze uitdagende tijd op het gebied van woningnood en betaalbaarheid woningen kunnen toevoegen aan de woningmarkt in Almere", zegt directeur Robert-Jan Sliep van Dudok Wonen. De woningcorporatie is vooral actief in Het Gooi, maar sinds halverwege vorig jaar ook in Almere.

Conflict met gemeente
Met de intentieovereenkomst voor de bouw en verhuur van de appartementen lijkt projectontwikkelaar Weerwater CV een stap naar voren te zetten, ondanks een conflict met de gemeente Almere. Het college van B en W vindt dat Weerwater CV te grote delen van het gebied volbouwt, omdat er ruimte moet overblijven voor extra huizen in de toekomst.

Weerwater CV schrijft dat hard wordt gewerkt aan het definitieve ontwerp van de gebouwen en dat naar verwachting volgend voorjaar de bouwvergunning aangevraagd kan worden. Weerwater CV is een combinatie van de bedrijven Amvest en Dura Vermeer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel