Gemeente wil Noordzijde inrichten zoals Julianastraat

EMMELOORD • Wo 7 december 2022 | 12:57 • Woensdag 7 december 2022 | 12:57

Het gemeentebestuur van Noordoostpolder wil de Noordzijde en een deel van de Sportlaan in Emmeloord op eenzelfde manier inrichten als de Koningin Julianastraat, elders in het centrum. Met de maatregelen moeten de veiligheid en de aantrekkelijkheid van de beide straten verbeterd worden.

Op de Koningin Julianastraat zijn de rijstroken voor autoverkeer onlangs versmald en voorzien van snelheid remmende drempels. Voor fietsers en voetgangers is langs deze straat juist meer ruimte gemaakt. Omdat de fietspaden verhoogd zijn aangelegd, is de kans dat fietsers met auto's in aanraking komen ook flink verkleind.

Burgemeester en wethouders willen dat op het traject Koningin Julianastraat, Noordzijde, Sportlaan tot aan de rotonde Marknesserweg-Lange Dreef een vergelijkbaar 30 km/uur-regime gaat gelden. Langs de Noordzijde worden op dit moment veel nieuwe appartementengebouwen en winkels gebouwd. De gemeente denkt dat het een goed moment is om ook de straat aan te pakken. Voor de werkzaamheden is een bedrag van ruim een miljoen euro nodig. De gemeenteraad bespreekt het voorstel volgende week maandag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel