Noordzijde naar 30 km/u en mogelijk 'Shared Space' bij Jumbo

EMMELOORD • Vr 30 juli 2021 | 7:04 • Vrijdag 30 juli 2021 | 7:04

De maximumsnelheid op de Noordzijde in het centrum van Emmeloord gaat omlaag naar 30 km per uur. Dat heeft het college van B en W besloten. De Noordzijde is de weg die langs een groot deel van het centrum loopt. Hij ontsluit onder andere het parkeerterrein Paardenmarkt.

Op de Koningin Julianastraat, die in het verlengde van de Noordzijde ligt, geldt sinds vorig jaar al een maximum van 30 km per uur. Door voor het gehele stuk langs het centrum één snelheid aan te houden moet het veiliger worden voor fietsers en voetgangers. De gemeente noemt fietsers de belangrijkste gebruikersgroep van de weg.

De komende jaren vinden langs de Noordzijde ook veel grote bouwprojecten plaats, waardoor de drukte op de weg alleen maar zal toenemen.

Shared Space
Ter hoogte van de nieuw Jumbo denkt de gemeente na over het inrichten van een zogenoemde Shared Space. In zo'n Shared Space staan geen verkeersborden en wordt niet uitgegaan van de reguliere verkeersregels. Wandelaars, fietsers en automobilisten gaan kriskras door elkaar heen.

De gedachte is dat weggebruikers beter gaan opletten als er opeens geen verkeersregels zijn. Mensen worden alert en geven elkaar sneller voorrang.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel