Toch niet genoeg steunbetuigingen voor vrije middelbare school

ALMERE • Do 27 oktober 2022 | 14:19 • Donderdag 27 oktober 2022 | 14:19

De oprichting van een vrije middelbare school in Almere staat toch op losse schroeven. Afgelopen maandag leek het alsof er genoeg steunverklaringen waren verzameld voor de oprichting van havo in 2024/2025, nu blijkt dat er toch meer nodig zijn. Dat heeft er vooral mee te maken dat er niet met een volledige scholengemeenschap wordt gestart.

Walenka Donker van het bestuur Vrijeschool Almere "Helaas was de euforie van korte duur. Van te voren is het heel erg lastig om te bepalen hoeveel steunbetuigingen er nodig zijn. Als je uitgaat van een scholengemeenschap dan hadden we nu genoeg, maar omdat we alleen met havo willen beginnen zit er een correctiefactor op. Daardoor komen we er nu nog 60 tekort."

De organisatie heeft nu nog drie dagen om die 60 steunverklaring binnen te harken. "We zijn er nu met man en macht mee bezig om daarvoor te zorgen. In allerlei groepen hebben we een oproep gedaan, ondersteun ons. Steun dit initiatief." Ook als de steunbetuigingen niet binnenkomen is het wat Donker betreft nog niet voorbij. "Dan gaan we alsnog in gesprek en kijken wat mogelijk is. In het uiterste geval gaan we dit volgend jaar allemaal nog een keer doen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel