Street artists geven Theaterkwartier een make-over: 'Kan wel wat kleur gebruiken'

LELYSTAD • Vr 14 oktober 2022 | 16:56 • Vrijdag 14 oktober 2022 | 16:56

Het theaterkwartier in Lelystad krijgt een make-over. Acht 'street artists' van over de hele wereld zijn uitgenodigd om een metershoge muurschildering te maken aan het Agorahof. Volgens de kunstenaars kan Lelystad wel wat kleur gebruiken. "Maar daar komen we voor", zegt James Klinge uit Glasgow.

Met hun capuchon op en hun muziek op hoog volume gaan ze aan de slag. Van het regenachtige weer trekken ze zich weinig aan. "Mijn ontwerp gaat over klimaatverandering", vertelt een kunstenaar onder de naam 'Rockt01' uit Engeland. "Je ziet een vrouw die haar fiets door het water duwt, terwijl er bomen op de achtergrond in brand staan." Dat Lelystad op de bodem van het IJsselmeer is gebouwd, verrast hem. "Dat maakt mijn tekening wel extra toepasselijk."

Zo zag het gebouw aan het Agorahof er vorige week nog uit.

Ondanks de regen wordt er aan het Agorahof hard gewerkt.

Een hert uit de Oostvaardersplassen
Naast de Schot en de Engelsman zijn er ook kunstenaars aanwezig uit onder andere Spanje en Brazilië. Maar niet iedereen is ver van huis, ook Cindy Kerpentier uit Lelystad werkt aan een muurschildering. "Ik maak een hert, je kunt het al een beetje zien", zegt ze. Ze raakte geïnspireerd door de Oostvaardersplassen. "Ik denk dat ik hem vandaag wel af krijg. En anders morgen."

De street artists uit het hele land, voelen zich duidelijk thuis in Lelystad. "Overal waar ik kom, zie ik potentiële muren om op te schilderen", zegt de Vlaamse kunstenaar Kymo One. Ook Rockt01 voelt zich als geroepen. "Het lijkt op veel moderne steden in Europa. In Engeland zijn er veel plaatsen zoals dit, die wel een make-over kunnen gebruiken. Maar daar zijn wij natuurlijk voor."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel