Bandjes met bluesmuziek aan de 'Stork Street'

ZEEWOLDE • Vr 12 augustus 2022 | 16:19 • Vrijdag 12 augustus 2022 | 16:19

Tussen de akkers in het buitengebied van Zeewolde wordt zaterdag voor de derde keer het Stork Street Blues Festival gehouden. Zo'n 150 bezoekers kunnen daar de hele middag en avond genieten van blues klassiekers. De boerderij van Albert Lubberink aan de Ooievaarsweg, in het Engels 'Stork Street', vormt het decor.

Het idee voor het festival ontstond een paar jaar geleden. Het internationale bluesfestival in het Drentse Grolloo ging door de coronamaatregelen dat jaar niet door. Lubberink en vrienden besloten daarom om zelf een bluesfestival te houden op anderhalve meter en dat beviel: "De sfeer is leuk! Gewoon met z'n allen muziek luisteren", vertelt Lubberink.

Eieren met spek
De optredens duren de hele middag en avond. De echte festivalgangers kunnen op het naastgelegen grasveld kamperen. De eerste caravan is daar vrijdagochtend al geparkeerd. "Zondagochtend gaan we dan eieren met spek bakken", vertelt de trotse festivaldirecteur Lubberink. Hij vindt het leuk om het weekend gezamenlijk af te sluiten met zijn campinggasten: "Dat is ook een traditie van ons."

Of ook volgend jaar, in 2023, nog een editie komt van het bluesfestival is nog maar de vraag. Lubberink verwacht dat hij en zijn medeorganisatoren iets anders gaan verzinnen. Gedacht wordt aan een hippiefestival. "Het is ook wel weer leuk om iets nieuws te proberen." Gedacht wordt aan coverbands van bijvoorbeeld Creedence Clearwater Revival. Boer Lubberink zegt enthousiast: "Dat is wel gaaf natuurlijk, hè?"

Nog kaarten
Het evenement aan de Ooievaarsweg in Zeewolde is nog niet uitverkocht. Via de Facebookpagina van theater Hoeve Karree zijn de laatste kaarten voor het bluesfestival te verkrijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel