Gemeente Lelystad en Batavia '90 al langer in gesprek over overlast

FLEVOLAND • Di 28 juni 2022 | 9:26 • Dinsdag 28 juni 2022 | 9:26

De gemeente Lelystad en voetbalclub Batavia '90 zijn al langer met elkaar in gesprek over het beperken van overlast, zegt een woordvoerder van de gemeente. Batavia '90 speelt op de velden van Sportpark Doggersbank. Vanwege een gebrek aan parkeerplaatsen stroomt de omliggende woonwijk bij belangrijke wedstrijden snel vol met automobilisten.

Momenteel hebben de gemeente en de sportclub afspraken gemaakt om overlast tegen te gaan. Zo worden touringcars niet meer bij het sportveld geparkeerd, maar elders in de stad. Ook wordt op drukke momenten de wijkagent ingezet. Tegen de parkeeroverlast van personenauto's zijn vooralsnog geen maatregelen genomen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente vinden er regelmatig gesprekken plaats tussen de gemeente, omwonenden en het bestuur van de voetbalclub over het beperken van de overlast. In het derde kwartaal van 2022 vindt er een evaluatie plaats over de gemaakte afspraken.

Op de lange termijn is de gemeente van plan om een nieuw sportpark te maken bij bedrijventerrein Palazzo. Mogelijk verhuist Batavia '90 dan naar deze nieuwe locatie. "In de sportvisie 2030 is opgenomen dat de gemeente Lelystad een sportpark elders in het zuiden van de stad wil realiseren", schrijft de woordvoerder. "Een voetbalclub zal hier waarschijnlijk onderdeel vanuit maken." In het najaar van 2022 worden de plannen besproken in de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel