Voetbalclub Batavia'90 beraadt zich over mogelijke verhuizing

LELYSTAD • Do 31 maart 2022 | 12:13 • Donderdag 31 maart 2022 | 12:13

Voetbalvereniging Batavia'90 beraadt zich over een plan van de gemeente Lelystad om te verhuizen naar een locatie nabij bedrijventerrein Palazzo. De gemeente wil op de plaats van het complex van Batavia'90 woningen bouwen. De waarde van de grond op de Doggersbank wordt geraamd op 16 miljoen euro.

Batavia'90 heeft enkele jaren geleden een nieuw kunstgrasveld aangelegd met steun van de gemeente en geld van een inzamelingsactie. De club wil ook betere kleedkamers en een nieuwe tribune op de Doggersbank, maar niet alle omwonenden van het sportcomplex zijn voorstander van een tribune vanwege mogelijke geluidsoverlast.

Nabij Palazzo zou er zeker genoeg ruimte zijn voor drie velden en een tribune, aldus voorzitter Marco Knippenberg van Batavia'90. De voetbalclub heeft 1.000 leden en de potentie door te groeien naar 1.500 leden. "Onze leden komen uit heel Lelystad, dus we zijn niet plaatsgebonden. Als je diep in mijn hart kijkt, blijf ik het liefste hier. Maar ik ben bang dat wanneer we het voorstel voor verhuizing van de gemeente afwijzen, we moeite krijgen om de tribune op de Doggersbank te realiseren."

"Binnenkort vergaderen de leden er weer over en is er nader overleg. De stemming onder de leden is verdeeld. Gelukkig hebben we in het bedrijf Van Wijnen een goede nieuwe sponsor weten te vinden. Zij kunnen bij plannen bij vernieuwingen veel voor ons betekenen", aldus voorzitter Marco Knippenberg van Batavia'90.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Omroep Flevoland en Radio Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel