Rotaryclub doet poging om Schateiland te redden

LELYSTAD • Di 14 juni 2022 | 14:44 • Dinsdag 14 juni 2022 | 14:44

Rotary Batavia uit Lelystad wil speeltuin Schateiland in de provinciehoofdstad redden. De organisatie gaat met de gemeente in gesprek over het aanstellen van een nieuw vijfkoppig bestuur. Met een nieuw bestuur wil de gemeente de jaarlijkse subsidie van 8.000 euro mogelijk weer uitkeren.

Begin deze maand werd duidelijk dat de gemeente geen vertrouwen meer had in het bestuur van Schateiland. Dat kwam omdat er te weinig openheid van zaken werd gegeven, aldus de stichting. Daarom is de subsidie voor dit jaar nog niet uitgekeerd. Rotary Batavia heeft nu besloten om te zoeken naar de nieuwe bestuursleden zodat de subsidie weer gaat lopen. "Wij gaan zelf niet in het bestuur, maar hebben een breed netwerk", verklaart Scarlett Mussche. "De gemeente heeft gezegd dat voor een nieuw bestuur de geldkraan open gaat. Dat hebben we bevestigd gekregen."

Vrijwilligers
De speeltuin moet momenteel twee dagen in de week dichtblijven vanwege een vrijwilligerstekort. "Samen met het nieuwe bestuur gaan we kijken of dat vrijwilligerstekort er nog is", zegt Mussche. "Dat gaan we inventariseren. We gaan voor een frisse start." Zo moet de winkel in de speeltuin de deuren weer openen. Volgens Rotary Batavia neemt de stichting Schateiland een "positieve houding" aan in de zoektocht naar nieuwe bestuursleden. De gemeente laat weten blij te zijn met de aangedragen oplossing van de club. Een woordvoerder laat weten dat de subsidie onderwerp van gesprek is.

Mussche hoopt dat het nieuwe bestuur van stichting Schateiland voor de zomervakantie is aangetreden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel