Zwembad verlaagt watertemperatuur vanwege energieprijzen

LELYSTAD • Vr 1 april 2022 | 7:44 • Vrijdag 1 april 2022 | 7:44

Zwembad De Koploper in Lelystad verlaagt de temperatuur van het water in de baden. Dit is nodig vanwege de stijgende energieprijzen, zo meldt Sportbedrijf Lelystad.

De watertemperatuur wordt in een periode van zes weken elke week met een kwart graad verlaagd. Na die zes weken is de temperatuur in alle baden in De Koploper dus met 1,5 graad gezakt. Het verlagen van de temperatuur gebeurt geleidelijk, in de hoop dat bezoekers er zo weinig mogelijk van merken.

De Koploper heeft vijf baden met verschillende temperaturen. Die liggen tussen de 28 en 33 graden Celsius.

In de rest van het land verlagen steeds meer zwembaden de temperatuur van het water om het gasverbruik te verminderen. Eerder trok de Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ) aan de bel over de enorme prijsstijging op gas en stroom voor onder meer zwembaden. Volgens de stichting kampt de zwembranche met torenhoge stookkosten. De NSWZ doet een beroep op minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid om te helpen met de problematiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel