Gemeente Lelystad wil WOZ bezwaarbedrijven buiten de deur houden

LELYSTAD • Di 22 maart 2022 | 13:04 • Dinsdag 22 maart 2022 | 13:04

De gemeente Lelystad onderneemt actie om bedrijven buiten de deur te houden die namens huiseigenaren WOZ-bezwaarschriften indienen. Het kost de gemeente namelijk meer geld dan wanneer huiseigenaren zelf bezwaar maken.

De laatste tijd maken bedrijven die gratis helpen met het indienen van bezwaarschriften veel reclame. Als het bezwaar succesvol is moet de gemeente een zogeheten proceskostenvergoeding aan het bedrijf betalen. Daarom wil gemeente Lelystad dat het voor inwoners gemakkelijker wordt om zelf bezwaar te maken.

Dit kan onder meer met een QR-code op het aanslagbiljet. Huiseigenaren gaan dan direct naar de webpagina waar bezwaar gemaakt kan worden. Ook kunnen Lelystedelingen laagdrempelig met hun vragen terecht bij een spreekuur in de hal van het Stadhuis.

De gemeente zet veel meer in op informeel contact. Inwoners en bedrijven kunnen ook bellen met het Team Belastingen. Als dan blijkt dat er iets niet klopt, wordt dat meteen aangepast. De gemeente hoeft dan geen proceskostenvergoedingen te betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel