Erik haalde Oekraïense vluchtelingen op: "Alleen een kat en paar tassen"

LELYSTAD • Do 3 maart 2022 | 19:58 • Donderdag 3 maart 2022 | 19:58

Lelystedeling Erik van Dijk heeft drie Oekraïense vluchtelingen opgehaald uit Polen; een stel en hun vriendin. Hij heeft hen bij een tante in Nederland afgezet, waar ze voorlopig kunnen blijven.

Erik ontmoette de drie voor het eerst in Polen. Ze waren volgens Erik moe en ontdaan. Behalve een paar tassen met kleding en een kat in een mandje, hadden ze weinig bij zich.

Onder de indruk
De Lelystedeling was niet lang in Polen, maar was onder de indruk van de bevolking. Bijna iedereen in de grensregio waar hij was, neemt vluchtelingen in huis. Erik deed eerder al een oproep aan Nederlanders om hetzelfde te doen, maar daar heeft hij tot op heden nog maar weinig respons op gekregen.

Erik overweegt wel om nog een keer mensen op te halen, maar hij wil nu eerst even bijkomen van zijn indrukwekkende reis. Want hij is niet alleen moe, maar zelf ook onder de indruk van alles wat hij gehoord en gezien heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel