Verkeerslichten veroorzaken weer opstoppingen in het centrum

LELYSTAD • Za 22 januari 2022 | 14:52 • Zaterdag 22 januari 2022 | 14:52

De verkeerslichten bij het kruispunt van de Agorabaan en de Waagstraat in Lelystad hebben opnieuw opstoppingen veroorzaakt voor automobilisten. De lichten waren eerder uitgezet juist om files te voorkomen.

De verkeerslichten zijn daar geplaatst omdat fietsers in verband met bouwwerkzaamheden in het centrum moeten omrijden. Gezien de drukte van de Agorabaan besloot de gemeente de tijdelijke oversteekplaats te beveiligen met verkeerslichten. De effecten daarvan voor automobilisten waren goed merkbaar. Op drukke winkeldagen stond het in de omgeving van de Agrorabaan helemaal vast. De gemeente besloot daarop de verkeerslichten uit te schakelen.

Tijdens de lockdownperiode en de verplichte winkelsluiting was het aanzienlijk minder druk in de stad. Toen is besloten de lichten weer in werking te stellen. Volgens een woordvoerder van de gemeente kan het zijn dat de verkeersdeskundigen er geen rekening mee hadden gehouden dat alle winkels weer tot 17:00 uur open mogen zijn en dat het daardoor een stuk drukker was in de stad. Een agent van de politie in Lelystad heeft enige tijd het verkeer geregeld. Maandag wordt er bij de gemeente gesproken over de nieuwe situatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel