Gelderse Diep krijgt nieuwe beschoeiing van kunststof

LELYSTAD • Wo 18 augustus 2021 | 21:36 • Woensdag 18 augustus 2021 | 21:36

Langs de waterkanten van het Gelderse Diep in Lelystad komt de komende anderhalf jaar een beschoeiing van kunststof. Er staan nu nog houten randen langs het kanaal, maar die zijn aan vervanging toe. De gemeente verwacht dat een kunststoffen beschoeiing, met een houten afwerking, langer meegaat.

Een aannemer is maandag begonnen met voorbereidende werkzaamheden. Daarvoor is het fietspad langs de Dronterweg tijdelijk afgesloten. Het pad is een week dicht, er is een omleidingsroute.

De waterkanten tussen de wijken Griend en Horst gaan vervolgens het eerst op de schop. Daarna volgt de beschoeiing ten zuiden van de buurten Horst en Zoom. Het laatste deel van de werkzaamheden is de vervanging van de randen langs het kanaal aan de Geldersedreef en Dronterweg. De aannemer werkt vooral vanaf het water.

De gemeente houdt de omwonenden met brieven op de hoogte over de werkzaamheden. Wie een boot in het Gelderse Diep heeft liggen, wordt gevraagd zijn schip te verplaatsen als de aannemer in de directe omgeving aan het werk gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel