Verbouwd dorpshuis Bosfluiter bijna klaar

LUTTELGEEST • Di 13 juli 2021 | 16:05 • Dinsdag 13 juli 2021 | 16:05

Met man en macht wordt door vele vrijwilligers de laatste hand gelegd aan de verbouwing van De Bosfluiter in Luttelgeest. Het opgeknapte dorpshuis moet straks dé ontmoetingsruimte worden van het dorp. De officiële opening staat gepland voor september.

"De verbouwing is klaar. We leggen nu de laatste hand aan het afwerken, schilderen, schoonmaken en inrichten", zegt de trotse dorpshuisvoorzitter Ian Hale. Maandenlang was hij met vele vrijwilligers in het dorpshuis aan het klussen. "We hebben eigenlijk bijna niks meer in het dorp. Een paar kappers, een tattooshop en dan houdt het op. Voor de binding en leefbaarheid is zo'n ontmoetingsruimte van levensbelang", stelt de dorpshuisvoorzitter.

Tijdens de verbouwing is in het dorpshuis een grote keuken geplaatst. Daardoor kunnen straks ouderen een paar keer per week gezamenlijk komen eten. Verder is er een grotere multifunctionele zaal gekomen. Ook beschikt het pand nu over een groot toilet voor mindervaliden. En er zijn meerdere vergaderruimtes. Het gebouw is bovendien uitgerust met zonnepanelen, ledverlichting en een energiezuinige verwarmingsketel. "We zijn dus voorbereid op een duurzamere toekomst", zegt Hale.

Ondernemers uit het dorp, het VSBFonds en het Oranje Fonds hebben in het kader van de leefbaarheid op het platteland geld gestoken in de verbouwing. Ook de gemeente Noordoostpolder en de provincie namen een deel van de kosten voor hun rekening.

In onze rubriek Na Het Nieuws besteden we aandacht aan onderwerpen die eerder in het nieuws zijn geweest. We kijken terug met de kennis van nu en willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel