Gemeente laat eigen handelswijze in nieuwbouwplan onderzoeken

DRONTEN • Di 6 april 2021 | 20:30 • Dinsdag 6 april 2021 | 20:30

Een extern bureau kijkt kritisch naar hoe de gemeente Dronten de nieuwbouwplannen voor Swifterbant-Zuid heeft voorbereid. De handelswijze van Dronten wordt tegen het licht gehouden op verzoek van de gemeente zelf.

Eind deze maand wordt de gemeenteraad gevraagd 'ja' te zeggen tegen het plan voor 700 woningen, maar vorige maand bleek plotseling dat een deel van de wijk geluidsoverlast kan krijgen van een nabijgelegen boerenbedrijf. De gemeenteraad moest dat nieuws vernemen van het bedrijf zelf, dat geluidsonderzoek had laten doen. Direct daarna heeft ook de gemeente geluidsonderzoek laten doen, en daaruit blijkt nu inderdaad dat er zonder aanvullende maatregelen een probleem ontstaat voor de toekomstige inwoners van Swifterbant-Zuid.

Daar komt bij dat er haast is geboden bij een beslissing van de raad: op 25 april verloopt het eerste recht van koop dat de gemeente op de grond in het plangebied heeft.

Op het gemeentehuis wil men weten of de ontstane situatie voorkomen had kunnen worden als er in de voorbereiding andere keuzes waren gemaakt. Daarom wordt het doorlopen proces onder de loep genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel