'Brandweer kan sneller uitrukken door locatie nieuwe kazerne'

URK • Do 15 oktober 2020 | 22:22 • Donderdag 15 oktober 2020 | 22:22

Brandweervrijwilligers op Urk zijn straks een halve of zelfs een hele minuut sneller bij de nieuwe brandweerkazerne omdat het pand meer centraal in het dorp wordt gebouwd. Dat verwacht Marc Bus van brandweer Flevoland. De vrijwillige brandweermannen kunnen daardoor sneller naar een brand of ongeluk. De nieuwe kazerne komt aan het Nijverheidspad, vlakbij de Urkerweg. In 2022 moet de nieuwe kazerne daar in werking zijn.

Volgens Marc Bus is het de hoogste tijd om te verhuizen naar de nieuwe locatie. De huidige kazerne aan De Noord is te klein om alle brandweervoertuigen te herbergen. Zo staat het grootwatertransportsysteem op de gemeentewerf. De twee tankautospuiten staan achter elkaar in een bijgebouwtje. Normaal gesproken staan de auto's naast elkaar.

De nieuwe kazerne komt op een centralere plek te liggen. Via de Urkerweg kunnen de wagens dan ook sneller naar de nieuwbouwwijken van Urk en naar de dorpen in Noordoostpolder. Volgens wethouder Gerrit Post was het puzzelen om de perfecte locatie voor ogen te krijgen, maar is het met het huidige plan gelukt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel