Live kerkdienst van het Leger des Heils

FLEVOLAND • Vr 1 mei 2020 | 11:19 • Vrijdag 1 mei 2020 | 11:19

Deze zondag zendt Omroep Flevoland live de kerkdienst van het Leger des Heils uit vanuit gebouw 't Klankbord in Almere. Zolang de kerken gesloten zijn vanwege de coronamaatregelen is iedere zondag een dienst te zien vanuit een andere kerk in onze provincie. De dienst begint om 10 uur en is te volgen via Omroep Flevoland TV, via Facebook en via YouTube.




De voorgangers zijn kapiteins Jojanneke en Jan-Willem van Schaik. Het thema van de dienst is vrijheid, in aanloop naar 4 en 5 mei. "We willen met elkaar nadenken over vrijheid in ons eigen leven," vertelt Jojanneke van Schaik. "We zijn vrij, maar nu, met corona, wordt die wel enigszins beknot. Maar je hebt wel vrijheid, omdat God van mensen houdt."

Hulp
Het Leger des Heils is onder meer bekend van de collectes. "De grootste opbrengst komt binnen via onze kledingwinkel, maar die is nu dicht. Dat is voor onze financiële middelen niet goed," aldus Van Schaik. "Maar we laten mensen wel weten dat we er zijn. Vorige week hebben we tulpen weggegeven aan de bewoners van de flat tegenover 't Klankbord. Daar hadden we een briefje bij gedaan, dat mensen ons kunnen bereiken als ze een hulpvraag hebben."

Van Schaik: "Veel mensen in de wijk weten ons wel te vinden. We helpen nog steeds mensen, alleen nu via andere wegen, bijvoorbeeld telefonisch."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel