Coalitie blijft zoeken naar steunpartijen

LELYSTAD • Vr 24 april 2020 | 7:45 • Vrijdag 24 april 2020 | 7:45

Leefbaar Lelystad, de ChristenUnie en PVV willen niet meepraten over steun aan het minderheidscollege in Lelystad. De partijen kunnen zich niet vinden in de manier waarop het college van burgemeester en wethouders probeert om de steun van één of meerdere partijen te krijgen. Dat schrijft VVD-fractievoorzitter Dennis Grimbergen in een voortgangsbericht over de coalitiebesprekingen.

Na het vertrek van de Inwonerspartij en ChristenUnie in maart kondigden VVD, PvdA, SP en D66 op Tweede Paasdag aan dat zij als minderheidscollege wilden doorgaan. Deelname van Leefbaar Lelystad was stukgelopen, omdat naar verluidt twee collegepartijen niet met Leefbaar zouden willen regeren. Daarop zocht de coalitie steun bij andere partijen, die ook een vijfde wethouder zouden moeten voordragen.

Leefbaar is nog wel uitgenodigd voor een derde gespreksronde, maar heeft hiervoor vorige week bedankt. Wel is er met alle andere partijen gesproken. Daaruit is nog geen voorkeur gekomen, omdat de minderheidscoalitie eerst nog antwoorden op een aantal vragen wil hebben.

De komende dagen wordt er gesproken met partijen in drie groepjes. Eerst zijn de Inwonerspartij, Mooi Lelystad, Forum voor Ouderen, Jong Lelystad en DENK aan de beurt. Daarna wordt gepraat met CDA en Forum voor Flevoland. Afzonderlijke gesprekken zijn gepland met GroenLinks.

Komende dinsdagavond om half tien is er een debat over de coalitievorming.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel