FvD wil mariniers naar Flevoland halen

FLEVOLAND • Ma 16 december 2019 | 8:06 • Maandag 16 december 2019 | 8:06

Het Korps Mariniers moet naar Flevoland verhuizen in plaats van naar Zeeland. Dat vindt Forum voor Democratie. De partij dient daar woensdag een motie over in tijdens de vergadering van Provinciale Staten van Flevoland.

De verhuizing van het Korps Mariniers van Doorn naar Vlissingen speelt al sinds 2011. Het kabinet wil dat de mariniers de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn verruilen voor een nieuw te bouwen onderkomen in Vlissingen. De mariniers willen dat niet, omdat daarmee ook hun gezinnen moeten verhuizen. De plannen leiden tot een leegloop bij het korps. Ondertussen is de bouw van de nieuwe Michiel Adriaanszoon De Ruyter Kazerne in Vlissingen keer op keer uitgesteld.

Volgens Eric Raap van Forum voor Democratie is Flevoland een uitstekend alternatief. De provincie biedt veel ruimte, veel water en zelfs een verlaten kasteel om te oefenen, stelt hij. Bovendien zal een nieuwe kazerne zorgen voor extra economische bedrijvigheid. Flevoland is in tegenstelling tot Zeeland centraal gelegen; de reistijd van Doorn naar Almere is drie kwartier, tegen ruim twee uur naar Vlissingen.

Volgens Raap moet er eerst nog worden gesproken met het Korps Mariniers zelf, om te bekijken of het personeel het ziet zitten.

De VVD opperde in maart van dit jaar overigens ook al dat Flevoland een goede alternatieve locatie voor de marinierskazerne zou zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel