Zorgen om huurders van Diamondiaal

ALMERE • Do 28 maart 2019 | 20:29 • Donderdag 28 maart 2019 | 20:29

Het college van burgemeester en wethouders van Almere maakt zich zorgen om de huurders van Stichting Diamondiaal in Oosterwold. Het gaat voornamelijk om statushouders, vluchtelingen die in Nederland mogen blijven.

Na een gewonnen rechtszaak gaat eigenaar MeerWonen de appartementen zelf verhuren. De huurovereenkomsten tussen de bewoners en Diamondiaal worden ontbonden. Het college van burgemeester en wethouders hoopt dat door verhuurderswissel geen bewoners op straat komen te staan.

Volgens investeerder Stefan van Uffelen van MeerWonen wordt geïnventariseerd om hoeveel huurders het gaat en welke huurcontracten zij hebben. Het college beraadt zich op nadere stappen en gaat er vanuit dat beide partijen zich maximaal inzetten om de huurders niet de dupe te laten worden van een zakelijk conflict.

Correctie 01/04/2019: Een eerdere versie van dit bericht gaf aan dat de woningen werden verhuurd door Inspiratie Inc. Dat is niet correct. Inspiratie Inc. is weliswaar de initiatiefnemer van Diamondiaal - en deelt dezelfde bestuurder - maar is een zelfstandige organisatie naast Stichting Diamondiaal.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel