Politiek wil Respijthuis te hulp schieten

LELYSTAD • Zo 11 november 2018 | 14:32 • Zondag 11 november 2018 | 14:32

Een ruime meerderheid van de Lelystadse gemeenteraad wil het Respijthuis in de stad helpen met de financiële problemen. Het huis biedt logeerruimte aan mensen met een chronische lichamelijke ziekte of beperking, waardoor mantelzorgers even de tijd krijgen om op adem te komen.

Tekort aan vrijwilligers
Het Respijthuis heeft om meerdere redenen moeite om financieel rond te komen. Zo is er een tekort aan vrijwilligers. Het aantal groeit wel, inmiddels zijn het er nu ruim 20. Voor een volledige bezetting zijn ongeveer 60 mensen nodig. Het idee is om in de weekenden betaling beschikbaar te stellen voor de medewerkers. Daar heeft het Respijthuis geld voor nodig.

Drempel te hoog
Volgend jaar gaat ook de eigen bijdrage omhoog voor gasten van het huis. De gemeenteraad is bang dat de drempel daardoor te hoog wordt voor een verblijf in het Respijthuis. Daarom moet er een fonds komen voor gasten die de eigen bijdrage niet of niet volledig kunnen betalen.

Meerderheid in de raad
De gemeenteraad praat dinsdag over het onderwerp. Nu is al duidelijk dat een ruime meerderheid het Respijthuis wil ondersteunen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel