Eerste logee Respijthuis: "Ik ga ook op vakantie"

LELYSTAD • Ma 11 juni 2018 | 15:39 • Maandag 11 juni 2018 | 15:39

Het Respijthuis in Lelystad is maandag voor het eerst in gebruik genomen. Diny Driebergen uit Lelystad verblijft vijf dagen in één van de vier kamers die ingericht zijn voor mensen met een chronische lichamelijke ziekte of beperking. Op die manier is het mogelijk dat haar echtgenoot Jan samen met zijn andere broers een week op vakantie gaat. Diny heeft momenteel door haar ziekte multiple sclerose en een paar gebroken rugwervels veel hulp nodig van Jan. 

Het Respijthuis bestaat uit twee units op camping Buytenplaats Suydersee en biedt ruimte voor vier gasten. De kamers hebben een eigen badkamer en een klein terras. Verder is er een gezamenlijke huiskamer en keuken. Het idee is dat mensen hier terecht kunnen zodat hun mantelzorgers even op adem kunnen komen.

Vrijwilligers nemen die taken in het huis over. Als iemand ook professionele zorg heeft kunnen die naar dit adres toekomen. Inmiddels hebben circa 24 vrijwilligers zich aangemeld. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden, want het respijthuis streeft naar zestig vrijwilligers.

Diny Driebergen ziet haar verblijf in het logeerhuis als een vakantie. "Jan gaat op vakantie, maar ik ook. Het ziet er hier goed uit. Het is wel een beetje spannend want je krijgt te maken met verschillende vrijwilligers en ik ben ook graag een beetje op mezelf. Maar het komt vast goed allemaal. Ik heb er zin in."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel