'Motorstoring historisch vliegtuig roept vragen op'

LELYSTAD • Wo 11 juli 2018 | 8:43 • Woensdag 11 juli 2018 | 8:43

Een motorstoring lijkt de oorzaak van het ongeluk met het historische vliegtuig in Zuid-Afrika van luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad  Dat zegt luchtvaartdeskundige Benno Baksteen. Hij baseert zich daarmee op de beelden van het ongeluk, waarop te zien is dat er rook uit één van de motoren komt.

'Nog veel vragen'


Tegelijkertijd roept dat veel vragen bij hem op. Het vliegtuig heeft namelijk meerdere motoren en  is er op gebouwd om door te kunnen vliegen met een storing in één daarvan. De bemanning is daar ook op getraind. Het is voor Baksteen nog onduidelijk of er een 'zwarte doos' aan boord was van het toestel. Die datarecorder zou antwoord kunnen geven op de vraag wat er precies is gebeurd. 

Medeleven van minister Van Niewenhuizen


Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft haar medeleven laten blijken over het ongeval met het historisch vliegtuig in Zuid-Afrika. 'Mijn gedachten gaan uit naar de inzittenden van het toestel en naar de mensen bij Aviodrome', meldt ze op twitter. Ze hoopt dat er snel duidelijk is hoe dit dit ongeluk heeft kunnen gebeuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel