Roeiveteraan wil zo lang mogelijk blijven roeien: "Ik ga door tot ik uit de boot val"

ZEEWOLDE • Za 4 mei 2024 | 16:04 • Zaterdag 4 mei 2024 | 16:04

Reina Weima-Elzen uit Zeewolde (71) wil zo lang mogelijk blijven roeien. Sporten is ondanks haar respectabele leeftijd een absolute must. "Ik wil het nog heel lang blijven doen. Ik ga door tot ik uit de boot val!"

De 71-jarige senior geniet nog wekelijks bij roeivereniging Amenophis in Zeewolde van haar sport. Al 20 jaar is het roeien haar lust en haar leven. "Bewegen is gezond, bewegen is goed. Het is goed om je hoofd leeg te maken, het is goed voor je lijf."

Weima-Elzen kan haar leeftijdsgenoten alleen maar aanraden om ook in beweging te komen: "Ik ken ze niet diegene die niet sporten, maar ik snap het niet. Het is zo heerlijk om te doen."

Pijntjes
Natuurlijk heeft Weima-Elzen wel eens last van pijntjes: "Af en toe voel ik mijn rug. Maar dat komt vaak omdat ik niet goed op mijn houding let. Roeien is een hele technische sport. Mensen krijgen vaak problemen omdat ze de buikspieren niet goed aanspannen. Dus daar moet je dus heel goed op letten."

Senioren van 65 jaar en ouder komen onvoldoende in beweging. Drie van de vijf bewegen niet of nauwelijks. In onze serie 'Krasse knarren' aandacht voor Flevolandse ouderen die wél regelmatig sporten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel