Almere City met 3-1 onderuit bij topploeg FC Twente

ALMERE • Wo 24 april 2024 | 18:48 • Woensdag 24 april 2024 | 18:48

Almere City FC heeft woensdagavond de uitwedstrijd tegen FC Twente verloren. In de Grolsch Veste was de thuisploeg uiteindelijk met 3-1 te sterk voor de formatie van Alex Pastoor. Bij rust was het nog 1-0 in Enschede. Almere City heeft nog altijd 33 punten en is met nog drie wedstrijden te spelen nog altijd niet veilig in de eredivisie.

Almere City begon verrassend met de Belg Milan Corryn in de basis in de Grolsch Veste. FC Twente kwam na 10 minuten vroeg op voorspong, nadat Sem Steijn in eerste instantie een afstandsschot door doelman Nordin Bakker tot corner verwerkt zag worden. Uit de kort genomen hoekschop werd de geheel vrijstaande Mathias Kjolo aangespeeld, die vervolgens van ruime afstand (plusminus 20 meter) de 1-0 mocht aantekenen.

In het vervolg van de eerste helft had Almere City de organisatie goed staan en kon de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk worden voor de goal van Nordin Bakker. In aanvallend opzicht kon Almere zélf ook geen potten breken. Vlak voor rust was FC Twente nog gevaarlijk via Daan Rots, maar Bakker kon redding brengen en zo gingen beide ploegen rusten met die 1-0 stand.

ANP
FC Twente begon furieus aan de 2e helft. De thuisploeg ging richting de eigen fanatieke aanhang spelen en was direct gevaarlijk via een vrije trap van Sem Steijn (centimeters naast) en een snoeihard schot van Sadilek, dat door Bakker schitterend gekeerd kon worden.

Het bleek voor Almere City uitstel van executie, want na 51 minuten lag de 2-0 tóch achter Bakker via een goal van Sem Steijn. Zijn treffer werd in eerste instantie vanwege buitenspel geannuleerd door scheidsrechter Oostrom, maar na ingrijpen van de VAR toch goedgekeurd: Steijn ontving de bal namelijk via de schoen van Almere City verdediger Damian van Bruggen.

ANP
Ook na die 2-0 kwam Almere nauwelijks onder druk van FC Twente uit en was de thuisploeg een aantal keren dichtbij de 3-0: zo zag spits Ricky van Wolfswinkel zijn schot van dichtbij op het allerlaatste moment geblokt worden.

Invaller Hansen brengt spanning terug
Een kwartier voor tijd kwam Almere 'uit het niets' toch nog terug in de wedstrijd. Invaller Kornelius Hansen mocht via een counter meters maken en schoot vervolgens op fraaie wijze de aansluitingstreffer langs keeper Lars Unnerstall: 2-1.

Coach Alex Pastoor rook plotseling een resultaat en bracht onder andere nog aanvaller Faiz Mattoir binnen de lijnen. Lang duurde deze hoop niet, want de thuisploeg kwam vlak voor tijd via een uitbraak op 3-1 via Daan Rots. Deze treffer kwam Almere City niet meer te boven en zo eindigde de wedstrijd in 3-1.