Ludieke oproep: 'Zondagochtendje bij je vrouw weg? Kom voetballen bij Kraggenburg 3!'

KRAGGENBURG • Vr 19 april 2024 | 6:35 • Vrijdag 19 april 2024 | 6:35

"Wil je een zondagochtendje bij je vrouw weg? Kom dan bij ons voetballen." Hij zegt het met een knipoog, maar Jaap Veldhuis is bloedserieus. Met een ludieke oproep vraagt FC Kraggenburg 3 om nieuwe spelers voor het team.

De telefoon van Veldhuis staat roodgloeiend. De trainer wordt bestookt met belletjes na de oproep die het team plaatste in weekblad de Noordoostpolder. Daarin worden opmerkelijk weinig eisen gesteld aan de nieuwe spelers: weinig tot geen voetbaltalent, dat je zelf je veters kunt strikken en af en toe gezellig blijft hangen na de wedstrijd. Meetrainen is geen vereiste en als je het tien minuten per wedstrijd kunt volhouden, is dat al voldoende.

Daar staat ook het nodige tegenover. Zo krijgt een nieuwe speler een 'startbonus van 50 euro', minimaal een plek op de bank met doorgroeimogelijkheden naar elke positie die je maar wilt. Ook is er altijd tijgerbalsem aanwezig. En bij je allereerste wedstrijd word je getrakteerd op een broodje hamburger met pils.

Trots op drie seniorenteams
De oproep is opmerkelijk, maar er zit een serieuzere gedachte achter: nieuwe aanwas van leden. Veldhuis: "FC Kraggenburg is een kleine club, maar we zijn er trots op dat we met drie seniorenteams meedoen in de competitie. Om dat vol te houden, kunnen we versterking gebruiken." En dat grote voetbaltalent mag zich echt wel melden. "Al maakt het niet uit of je kan voetballen of niet. Als je maar plezier hebt", zegt Veldhuis.

Op de eerste training donderdagavond na de oproep staan direct drie nieuwe voetballers op het veld en een vierde heeft interesse. "Hartstikke leuk, daar is het ons om te doen", glundert Veldhuis. Micheal en Ruben Rademaker staan voor het eerst op het veld. "Het lijkt mij hartstikke leuk, maar voetballen kan ik niet", zegt Micheal. Ruben: "Mijn veters kan ik wel strikken hoor, ik hoop dat het leuk en leerzaam zal zijn."

Sowieso staat er voor FC Kraggenburg nog een mooi toetje van het seizoen op het programma. Op 29 juni komt FC De Rebellen op bezoek. Dit is een team vol ex-profvoetballers als Andy van der Meyde, Wesley Sneijder en Tom Beugelsdijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel