Stationsdreef krijgt make-over: nieuw asfalt en meer groen

LELYSTAD • Zo 23 juni 2024 | 16:59 • Zondag 23 juni 2024 | 16:59

Wie wel eens op de Stationsdreef in Lelystad rijdt, zal hebben opgemerkt dat de weg vol kuilen, half gerepareerd asfalt en weggevaagde belijning zit. Tijd voor een make-over, vindt de gemeente. Maandag beginnen werkzaamheden om de weg op te knappen.

Dat opknappen gaat drie maanden duren. In die periode wordt het asfalt vervangen en wordt er meer groen neergezet.

Een groot deel van de weg heeft maar één rijstrook per richting, terwijl er genoeg asfalt is voor twee rijstroken per richting. Witte strepen die nog amper zichtbaar zijn tonen de delen aan waar niet gereden mag worden. De nieuwe weg krijgt maar één baan asfalt, waardoor er in de middenberm plek is voor meer groen.

Klimaatverandering
Dat helpt volgens de gemeente om beter in te kunnen spelen op de effecten van klimaatverandering: meer groen zorgt voor minder warmte en een betere afvoer van regenwater.

Ook worden bushaltes toegankelijker gemaakt. Die krijgen speciale tegels voor mensen met een visuele beperking.

De werkzaamheden gebeuren in fases. De dreef blijft altijd in één richting op voor het verkeer, dat wordt omgeleid met gele borden. Volgens de gemeente kunnen omwonenden altijd hun wijk in en uit en zijn de hulpdiensten ook op de hoogte van de omleidingen.

Omleidingen
Vanaf de Stationsdreef zijn er meerdere in- en uitritten naar de woonwijken. Het asfalt van de in- en uitrit naar De Veste en naar De Schans wordt na elkaar vervangen. Dit gebeurt 's nachts, omdat tussen De Veste en De Schans een brug ligt. Hoge bestelbussen en vrachtwagens kunnen daar niet onderdoor en moeten daarom via de beide in en uitritten kunnen rijden.

De planning hier is dat de aannemer per in- en uitrit één nacht aan het werk is. De werkzaamheden starten in de avond om 20.00 uur en duren tot 05.30 uur. De exacte datum daarvan is nog niet bekend. Die wordt nog in een brief aan de bewoners van de wijken gestuurd.

Ook de in- en uitrit naar Kempenaar 32 wordt aangepakt. Verkeer naar deze straat kan dan niet via de Stationsdreef rijden. Borden leiden het verkeer dan om via de Rigastraat en via Kempenaar 27 en Kempenaar 20 naar de Houtribdreef en omgekeerd

Tijdens de werkzaamheden rijden buslijnen 4, 9 en 663 ook de eenrichtingsroute via de Zuigerplasdreef. Busreizigers kunnen dan gebruikmaken van de haltes langs deze weg. De werkzaamheden duren tot eind september.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel