Burgemeester wil eindelijk actie van Den Haag tegen "professionele bommen" 

ALMERE • Zo 23 juni 2024 | 10:08 • Zondag 23 juni 2024 | 10:08

De regering moet dringend actie ondernemen tegen zwaar illegaal vuurwerk dat wordt gebruikt bij aanslagen op woningen. Die oproep doet burgemeester Hein van der Loo van Almere in het programma Over Flevoland Gesproken.

In Almere vonden vorig jaar 24 explosies plaats. Dit jaar staat de teller tot nu toe op 15. De aanslagen zijn vaak te linken aan het criminele circuit, zegt Van der Loo. "Die mensen hebben toegang tot zulke explosieve materialen. Ze deinzen er niet voor terug dat op hun doelwit toe te passen en de impact op de omgeving voor lief te nemen. Dat is een hele, hele zorgelijke ontwikkeling die we echt de kop in moeten drukken."

"Dit zijn gewoon bommen"
De daders maken bij de aanslagen vaak gebruik van zwaar vuurwerk, zoals cobra's. Van der Loo: "Ik noem dit geen illegaal vuurwerk meer, dit zijn gewoon bommen. Echt professionele bommen."

De Almeerse burgemeester vraagt daarom om een harder optreden daartegen. "Ik vind dat we deze bommen onder de wet wapens en munitie moeten laten vallen."

De Tweede Kamer nam vorig jaar juni al een motie aan die de regering daartoe oproept, maar Van der Loo wacht ongeduldig tot er daadwerkelijk iets gebeurt. "We zijn inmiddels een jaar verder! Ik roep Den Haag op dit echt ter hand te nemen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel