Losse lading op aanhanger doet buitenlandse zware criminelen de das om

ALMERE • Vr 10 mei 2024 | 16:27 • Vrijdag 10 mei 2024 | 16:27

Twee mannen die begin mei in Almere werden aangehouden zijn het land uitgezet en overgedragen aan de politie in het buitenland. Beide mannen stonden internationaal gesignaleerd omdat ze nog lange celstraffen moeten uitzitten.

De aanhouding van de mannen was op 2 mei. Twee agenten die nog in opleiding zijn zagen dat ze in een auto reden met een aanhanger waar een loszittende lading op lag. Het voertuig werd aan de kant gezet. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder en de bijrijder internationaal werden gezocht.

De bestuurder heeft een celstraf openstaan van negen jaar en vier maanden. De bijrijder moet nog een celstraf uitzitten van vijf jaar en vier maanden. De mannen hebben zich volgens de politie schuldig gemaakt aan meerdere strafbare feiten.

Nog veel vragen
De politie mag niet zeggen uit welk land de mannen kwamen en welke misdrijven het tweetal had gepleegd. Ook kon de politie vrijdag niet aangeven waar de aanhouding in Almere had plaatsgevonden, enkel dat de aanhanger niet goed was geladen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel