Celstraf geëist voor Almeerder die chauffeur was voor bommenleggers

ALMERE • Do 2 mei 2024 | 18:22 • Donderdag 2 mei 2024 | 18:22

Tegen een 23-jarige man uit Almere is 30 maanden gevangenisstraf geëist voor zijn rol bij een explosie bij een woning in Rotterdam. Justitie denkt dat de Almeerder de chauffeur was die in september vorig jaar twee bommenleggers naar de plek van de aanslag heeft gereden.

Door de explosie raakten de deur en ook voertuigen die vlakbij stonden geparkeerd zwaar beschadigd. Ook sneuvelden er ruiten van omliggende woningen, maar er vielen geen gewonden.

De politie kwam de Almeerder op het spoor door camerabeelden en telefoonberichten. Na de explosie reed de man de twee minderjarige bommenleggers naar Amsterdam, waar de opdrachtgever van de aanslag hen oppikte. Deze hoofdverdachte komt op een later moment voor de rechter.

Volgens justitie staat vast dat verdachte wist wat er ging gebeuren. “Er was tussen hem, de opdrachtgever en de beide bommenleggers sprake van bewuste en nauwe samenwerking”, aldus de officier van justitie tijdens de rechtszitting. Na afloop zou de Almeerder met de opdrachtgever hebben gebeld en hebben gezegd: ‘het is gelukt’.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel