Marktwagen van slagerij beschadigd na ongeval, komt niet meer terug in Ens

ENS • Do 2 mei 2024 | 14:44 • Donderdag 2 mei 2024 | 14:44

Door een éénzijdig ongeval is de marktwagen van Slagerij Lantinga twee weken geleden zo erg beschadigd, dat hij definitief niet meer terugkeert op de vaste plek in Ens. Twaalf jaar lang was de marktwagen daar elke dinsdag te vinden.

De wagen is niet meer te repareren en een nieuwe aanschaffen is te duur. Slager Bert-Jan Lantinga van het familiebedrijf uit Meppel zegt het te betreuren dat ze hun enige verkooplocatie in Flevoland kwijt zijn. "Ik vind het enorm jammer, in het bijzonder voor onze vaste klanten die ons de afgelopen twaalf jaar trouw zijn geweest."

Ook op andere markten
Naast Ens stond de slagerij ook op dagmarkten in het Friese Noordwolde en de Drentse dorpen Ruinen en Diever. Ook daar stoppen de activiteiten. Verkoop vindt nu alleen plaats vanuit de winkel in Meppel.

Marktmeester Harmen Oenema laat weten dat nieuwe ondernemers zich kunnen melden voor de vergunning voor de standplaats in Ens. Dat hoeft niet perse een slager te zijn: alle verkopers, van bloemen of kleding tot vis of brood, kunnen zich opgeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel