Professioneel tikkertje spelen en een waterbaan op de Esplanade voor sportfestival

ALMERE • Do 2 mei 2024 | 10:44 • Donderdag 2 mei 2024 | 10:44

Het stadscentrum van Almere staat volgende maand in het teken van 'urban sports'. Dat zijn relatief nieuwe sporten die te beoefenen zijn in de stad. Vaak zijn ze ook ontstaan op pleintjes in grote steden. Tijdens festival de Urban Sports Games zijn demonstraties te zien van deze sporten, en kunnen bezoekers ook meedoen.

De Esplanade is tijdens het festival de hoofdlocatie. Over het hele plein zijn workshops en demonstraties. Ook worden er toernooien en wedstrijden gehouden. De beste urban sporters komen naar Almere om te laten zien wat ze kunnen.

Een voorbeeld van een 'urban sport' is rope skipping, een soort touwtje springen op muziek met acrobatische trucs. Of chase tag, een soort professioneel tikkertje op een parcours.

Onderdeel van het festival is het Nederlands Kampioenschap skimboarden. Daarvoor wordt er een waterbaan aangelegd op het strand van de Esplanade. Skimboarders surfen met een plank over het water en doen tegelijkertijd trucjes.

Gratis
De Urban Sports Games worden gehouden op 1 en 2 juni, op de Esplanade, maar ook op andere plekken in het centrum. Een dag voorafgaand aan het festival kunnen scholieren uit Almere al een aantal sporten uitproberen. Alle activiteiten zijn gratis.

Het is de derde editie. In 2022 en 2023 zijn de Urban Sports Games ook al gehouden in Almere.

Dit verhaal is gemaakt door Paul Koster. Hij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel