Camerabeelden tonen diefstal op klaarlichte dag, man steelt 74 producten

ALMERE • Di 30 april 2024 | 15:04 • Dinsdag 30 april 2024 | 15:04

Een vrouwelijke kassamedewerker van de Prijsmepper in Almere Centrum heeft samen met een mannelijk familielid verschillende producten gestolen. Slechts zeven euro werd afgerekend voor 74 gestolen items ter waarde van 450 euro. Het familielid, voor wie het bewijs zich tijdens de rechtbankzitting van dinsdag 30 april opstapelde, bleef zijn onschuld volhouden.

Dit incident, dat plaatsvond op 27 juli 2022, had betrekking op een samenwerking tussen de Almeerse man en de kassamedewerker. Hij zegt dat hij alleen een paar handzeepjes heeft betaald en dat de andere producten van de caissière waren.

De producten heeft de man vervolgens allemaal meegenomen. Op een later moment zou hij die bij de vrouw thuis hebben afgegeven.

Voorbedacht plan
De kassamedewerker, die haar betrokkenheid bij de diefstal bekende, zei dat het idee van de man kwam en dat ze zich schuldig voelde.

Ze heeft bewust geen bedrag genoemd tijdens het afrekenen, zodat er geen argwaan zou ontstaan bij omstanders. Zij beweert dat de man de gestolen producten naar Suriname heeft gestuurd.

Op de camerabeelden is te zien hoe de man met een volle kar naar de kassa loopt. Daar heeft hij 7,50 euro afgerekend. Verder lijkt de caissière iets weg te drukken op de kassa.

Een persoon was getuige van het voorval en vond de situatie vreemd. De getuige zegt dat de man en de kassamedewerker geen woord met elkaar hebben gewisseld.

Ongeloofwaardig
De officier van justitie en de rechter beschouwden het verhaal van de verdachte man als ongeloofwaardig, met name gezien de getuigenverklaring, de bekentenis van de kassamedewerker en de camerabeelden.

Tot nu toe is alleen de kassamedewerker gestraft voor haar daden. Zij verloor haar baan en moest het gestolen bedrag van 450 euro aan de Prijsmepper terugbetalen.

De man kreeg een boete van 500 euro opgelegd. Hij zei tijdens de zitting dat hij het geld zou betalen, maar bleef volhouden dat hij onschuldig was.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel