Genieten van de bloemen kon al eerder, maar Tulpenroute Flevoland vandaag officieel begonnen

DRONTEN • Za 13 april 2024 | 16:30 • Zaterdag 13 april 2024 | 16:30

In het centrum van Dronten is zaterdag de Tulpenroute Flevoland officieel geopend door wethouder Siert Jan Lap. Hij onthulde ter ere van het 10-jarig jubileum een kunstwerk van kunstenaar Patrick Visser. De ijzeren tulp, gemaakt van schroot, staat prominent op het Havenplein in Dronten.

Naast de traditionele tulpenroute is er dit jaar ook een 'Tulpen Kunst Route' in Dronten. In het centrum hangen op verschillende plekken bijna veertig kunstwerken met een bijbehorende audiotour. De bezoekers die de Tulpen Kunst Route lopen krijgen bij ieder kunstwerk een special gemaakte geluidscompositie te horen.

Snel vergunning verleend
Door het extreem zachte voorjaar staat een groot deel van de tulpenvelden al in bloei. Daarom konden liefhebbers van de tulpenroute vanaf afgelopen zondag al langs de route naar de tulpen gaan kijken. De gemeente Dronten verleende daarvoor versneld de vergunning aan de organisatie.

Tulpenroute Flevoland heeft in totaal drie autoroutes en vier fietsroutes. De organisatie verwacht de komende weken tussen de 50- en 60-duizend bezoekers. De route is geopend tot 5 mei.

NOP ook eerder
Ook het 'Tulpenfestival' in de Noordoostpolder ging zaterdag al van start. De eigenlijke openingsdatum was 19 april maar omdat veel tulpen al in bloei staan is ook hier de opening naar voren gehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel