De laatste winkel van Rutten sluit de deuren, ook geen PostNL-punt meer

RUTTEN • Do 21 maart 2024 | 6:35 • Donderdag 21 maart 2024 | 6:35

De laatste winkel in het dorp Rutten sluit de deuren. Het gaat om een kringloopwinkel die sinds drie jaar wordt gerund door de Poolse Magda Adamczyk. "Ik doe het met pijn in mijn hart, maar het kan niet anders."

Woensdag was de winkel met een PostNL-punt aan de Plaats tegenover de kerk voor het laatst open. Graag was Adamczyk nog jaren doorgegaan, maar de huisarts adviseerde om snel te stoppen. "De keuze is gemaakt om gezondheidsredenen. Genoeg mensen om me heen zijn bezig met mijn situatie. En ik weet dat het goed zal komen."

Blij met het contact met mensen
Vooral de variatie van het werk en het contact met de mensen vond Adamczyk het fijnst. "Elke dag is totaal anders. Ik heb steeds meer mensen leren kennen. Niemand heeft slecht over mij gepraat, dat ik niet goed Nederlands zou praten. Velen hebben mij met de taal geholpen en dat is leuk."

De vaste klanten zullen de kringloopwinkel missen. "Jammer, er zijn altijd wel leuke schatten hier te vinden." En een andere klant roemt de eigenaresse. "We komen hier regelmatig. Ze deed het goed. Leuk hoe ze ons altijd heeft geholpen."

Adamczyk wil in de toekomst misschien nog wel opnieuw een winkel beginnen, maar ze is ook net oma geworden. Eerst staat haar gezondheid op nummer 1. En daar heeft ze een goed gevoel over. "Dat het goed komt. Ik ben sterk genoeg."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel