Glazen lift in voetgangersbrug over Hoge Vaart zwaar beschadigd na explosie

ALMERE • Wo 26 april 2023 | 11:41 • Woensdag 26 april 2023 | 11:41

De glazen lift bij de fiets- en wandelbrug over de Waterlandseweg en de Hoge Vaart in Almere is maandagavond zwaar beschadigd. De politie kreeg een melding van een harde knal bij de brug. Agenten die ter plekke gingen kijken, stelden vast dat er sprake was van een explosie.

De politie laat weten dat er verder onderzoek wordt gedaan naar de explosie, maar dat er op dit moment nog niks bekend is over het hoe en waarom. De gemeente en de provincie (die eigenaar is van de lift) hebben er samen voor gezorgd dat het gebied weer veilig te gebruiken is voor fietsers en voetgangers. Glasscherven zijn opgeruimd en de lift wordt binnenkort volledig uit elkaar gehaald. De lift is met linten afgezet.

De brug bevindt zich ter hoogte van landschapskunstwerk De Groene Kathedraal en bedrijventerrein Stichtsekant. De glazen lift in de as van de trap is aangelegd voor mindervaliden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel