Blauwe zone Filmwijk wordt uitgebreid

ALMERE • Di 18 juni 2019 | 20:45 • Dinsdag 18 juni 2019 | 20:45

De blauwe parkeerzone in de Almeerse Filmwijk wordt vanaf 1 juli uitgebreid. Dat laat de gemeente weten. Reden is de forse parkeeroverlast die bewoners in de wijk ervaren. Onder meer het Peter Sellershof en de Buster Keatonstraat krijgen een blauwe lijn langs de parkeervakken.

Vorig jaar klaagden bewoners over de hoeveelheid auto's die in hun straat worden neergezet om zo het betaald parkeren in het centrum te ontwijken. In verschillende straten hebben bewoners daar nog steeds last van.

De gemeente hield een enquête onder zo'n 200 huishoudens. Een overgrote meerderheid van de invullers wilde een uitbreiding van de blauwe zone. Die gaat ook gelden in de Oliver Hardystraat, Comedy Caperstraat, Hollywoodlaan, Lou Costellostraat en de Bud Abbotstraat.

Bewoners van straten in de blauwe zone kunnen gratis een ontheffing aanvragen. Bewoners die bezoek krijgen, kunnen een 'bezoekerskaart' aanvragen via internet. Die kosten 20 cent voor 4 uur, en 40 cent voor een dag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel