Geen coffeeshop in Almere Buiten

ALMERE • Do 1 maart 2018 | 13:34 • Donderdag 1 maart 2018 | 13:34

Er komt geen drijvende coffeeshop in het Meridiaanpark in Almere Buiten. De VVD en de Partij van de Arbeid zijn tegen en dienen een motie in om te voorkomen dat er een vergunning wordt verleend. Zij vinden de locatie ongeschikt in de havenkom. Het college van burgemeester en wethouders had in oktober al een principe besluit genomen dat de blowboat er zou komen. Dat moet dus teruggedraaid worden vinden de PvdA en de VVD.
 
De beide partijen hebben geen meerderheid in de gemeenteraad, maar de PVV, Leefbaar Almere, het CDA en de ChristenUnie zijn ook allemaal tegen de komst van een coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat blijkt uit hun verkiezingsprogramma's. Daardoor zal de motie op voldoende steun kunnen rekenen.
 
De VVD en de PvdA vinden ook dat er te weinig draagvlak is onder de bevolking omdat er meer dan 1100 handtekeningen zijn ingezameld tegen de komst dan het drugsverkooppunt.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel