Aanvoerder SV Urk teleurgesteld: 'Het loopt gewoon even niet zo goed'

URK • Zo 27 oktober 2024 | 10:36 • Zondag 27 oktober 2024 | 10:36

Aanvoerder Jan Ras van SV Urk was na het voetbalduel tegen IJsselmeervogels behoorlijk teleurgesteld. Volgens hem moet SV Urk voor de volle honderd procent inzet tonen tijdens de wedstrijden in de Derde Divisie. "Als we dat twee of drie procent minder hebben, dan ga je de bietenbrug op", aldus Ras direct na de verloren wedstrijd op sportpark De Westmaar in Spakenburg.

SV Urk kreeg dit weekend een harde tik te verwerken. De Urkers gingen in Spakenburg met 5-1 onderuit. SV Urk zit in een lastige fase van de competitie. De Urkers begonnen met zes gewonnen wedstrijden op rij sterk aan de competitie, maar zakken de laatste weken ver weg.

Geen punt
Urk pakte de laatste vier wedstrijden van de competitie geen punt meer. De ploeg verloor van Sparta Nijkerk, Eemdijk, Sportlust en nu dus ook van IJsselmeervogels. "Het loopt gewoon even niet zo goed", zegt Ras. Hij heeft er alle vertrouwen in dat Urk de komende weken wel weer punten gaat pakken.

Hij haalt dat vertrouwen uit bepaalde fases in de wedstrijd waarin Urk tot kansen komt. Ras vindt dat zijn ploeg meer intensiteit moet tonen, dan komt het volgens hem allemaal goed. Urk is volgende week vrij en moet dan de tijd benutten om even de koppen bij elkaar te gaan steken zegt de middenvelder.

Op zaterdag 9 november speelt SV Urk thuis op sportpark De Vormt tegen SC Genemuiden.

SV Urk staat na elf duels met 18 punten op de negende plaats in de Derde Divisie A. Koploper is DOVO met 26 punten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel