Almeerse hockeyer hoopt Argentijns international te worden

ALMERE • Ma 21 oktober 2024 | 7:30 • Maandag 21 oktober 2024 | 7:30

Hockeyer Manuel Verga uit Almere werkt deze week in Brussel een trainingsstage af bij de nationale ploeg van Argentinië. De 27-jarige spits van promotieklasser Almeerse Hockey Club heeft een dubbele nationaliteit. Hij hoopt zich via deze weg in de kijker te spelen om zo Argentijns international te worden.

'Manu' Verga is de jongste telg uit de bekende Argentijnse hockeyfamilie uit Almere. Zijn vader Alex kwam tussen 1979 en 1991 ruim twaalf jaar uit voor het Los Leones, de bijnaam van de Argentijnse nationale hockeyploeg, en nam zelfs deel aan de Olympische Spelen.

Zijn broer en tegenwoordig teamgenoot Valentin speelde 193 interlands voor Oranje en was een internationaal tophockeyer. Ook zijn zussen Sofia en Maria speelden in Nederland hockey op hoog niveau. Manu Verga speelt al 12 jaar in de hoofdmacht van de Almeerse hockey Club, maar kwam nog nooit uit voor een vertegenwoordigend elftal.

Unieke kans
Nu op 27-jarige leeftijd krijgt 'Manu' alsnog de kans om een droom waar te maken en Argentijns international te worden: "Super mooi, voel mij zeer vereerd. Ik heb denk ik het geluk dat ik een dubbele nationaliteit heb. Ik had dit niet meer verwacht, maar super. Ik pak deze kans met beide handen aan", aldus Verga.

Verga kan zich van maandag 21 tot en met donderdag 24 oktober gaan bewijzen bij Royal Léopold in Brussel. De trainingsstage van de Argentijnen is in België, omdat de meeste internationals daar spelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel