Ambitieus Unicum wil naar eerste klasse, maar Van Oostrum zegt: 'Laten we reëel blijven'

LELYSTAD • Za 19 oktober 2024 | 20:32 • Zaterdag 19 oktober 2024 | 20:32

"Alles gaat naar wens volgens mij. De klik is goed, de trainer is goed. Dus ik heb er alle hoop in dat we het gaan redden dit jaar", zegt voorzitter Rieks Doornbos van VV Unicum.

En met redden bedoelt de voorzitter: promoveren naar de eerste klasse. Michel van Oostrum nam in mei het stokje over van Peter Mulders. Van Oostrum wist niet te promoveren naar de eerste klasse, maar de club is erg blij met de trainer.

De Dijk
Na drie wedstrijden heeft Unicum zes punten uit drie wedstrijden en zaterdagmiddag spelen de Lelystedelingen tegen asv De Dijk uit Amsterdam. De ploeg van Van Oostrum komt al na zestien minuten op voorsprong door een doelpunt van Derrin Wijdenbosch. Toch waakt Van Oostrum voor te veel optimisme voor dit seizoen.

"Iedereen schijnt op een hele aparte manier naar ons te kijken, terwijl wij mekaar helemaal niet kennen." Daarmee doelt Van Oostrum op het feit dat Unicum dit jaar speelt in district West in plaats van Oost en daarom tegen nieuwe clubs speelt.

Reëel
Toch blijft de vraag hangen, hoe wordt er naar Unicum gekeken? Van Oostrum: "Wij spreken ambitie uit en dat mag, maar het moet wel reëel blijven." Grote vraag is dan: Wat is reëel?

"Reëel is dat we niet naar andere ploegen kijken, maar dat wij maar zestien spelers hebben. En dat is aan de magere kant."

Grote mogelijkheden
In de wedstrijd tegen De Dijk krijgt Unicum grote mogelijkheden in de tweede helft om de wedstrijd te beslissen, maar het lukt niet. Kenny Teijsse mist de kans op 2-0. Een doelpunt van Arsenio Valpoort wordt afgekeurd wegens buitenspel. Unicum wint uiteindelijk de wedstrijd met 1-0, maar is het nu ook gelijk een kampioenskandidaat?

"Je wil kampioen worden", zegt Van Oostrum. "Maar iedereen wil kampioen worden. Anders hoef je niet mee te doen in een competitie. Maar je moet wel reëel zijn en blijven. En dan kijken naar de mogelijkheden en onmogelijkheden. We moeten met beide voetjes op de grond blijven en - het is een cliché - wedstrijd voor wedstrijd blijven bekijken. Ik zou zeggen: blijf lekker normaal doen en dat doen wij."

Seizoen mislukt
Maar het laatste ambitieuze woord is aan de voorzitter. "Voor mij is het seizoen mislukt als we niet promoveren naar de eerste klasse. We hangen er tegen aan. Uiteindelijk wil je toch een stapje hoger."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel