Almere City laat winst glippen bij Sparta: 2-2

ALMERE • Za 19 oktober 2024 | 16:22 • Zaterdag 19 oktober 2024 | 16:22

Almere City heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Sparta. In Rotterdam leidden de Almeerders bij rust nog comfortabel met 0-2, maar boog de thuisploeg deze achterstand in de 2e helft om in de uiteindelijke 2-2.

Almere City schoot uit de startblokken op Het Kasteel en kreeg in de eerste minuten direct twee dikke kansen via Thomas Robinet en Logan Delaurier Chaubet. Na 8 minuten was het wél raak voor Almere City: Thomas Robinet kwam goed voor zijn man en mocht op aangeven van Hamdi Akujobi van dichtbij de 0-1 aantekenen.

Nauwelijks een minuut later was ook de 0-2 een feit na complete miscommunicatie bij Sparta: Boyd Reith schoot de bal zomaar in zijn eigen goal tot ontsteltenis van zijn keeper Nick Olij.

ANP
Vervolgens was Sparta twee keer dichtbij de aansluitingstreffer, maar Almere City keeper Nordin Bakker wist eerst een kopbal en later een vrije schietkans van Arno Verschueren knap te keren.

Sparta coach Jeroen Rijsdijk was duidelijk niet tevreden over de verrichtingen van zijn ploeg in de 1e helft en greep daarom meedogenloos in: hij wisselde drie spelers en dat na amper een half uur voetballen.

De thuisploeg gaf vervolgens geen kansen meer weg, maar werd zelf ook niet meer gevaarlijk voor rust en dus gingen beide ploegen naar de thee met een 0-2 stand.

ANP
In de 2e helft kwam Sparta wél snel terug in de wedstrijd na een vrije trap: Neghli mocht uiteindelijk schieten en doelman Nordin Bakker liet zich vervolgens verrassen door deze houdbare bal: 1-2

Sparta rook vervolgens bloed en kwam 10 minuten na rust ook snel op 2-2: Pelle Clement mocht na een goede aanval van dichtbij de gelijkmaker langs Nordin Bakker schieten.

Sparta zocht daarna naar de overwinning en was 20 minuten voor tijd nog dichtbij een voorsprong, maar Kitolano faalde oog in oog met Bakker. Almere City wist in de tweede helft nauwelijks meer gevaarlijk te worden en zo bleef het 2-2 in Rotterdam. In de extra tijd kreeg Eerdhuijzen van Sparta nog rood na een opstootje.