Almere City wil tegen Sparta negatieve spiraal doorbreken

ALMERE • Vr 18 oktober 2024 | 18:22 • Vrijdag 18 oktober 2024 | 18:22

Almere City FC hervat zaterdagmiddag de eredivisie met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Almeerders wachten nog altijd op hun eerste overwinning en hopen op Het Kasteel eindelijk de eerste driepunter van het seizoen te kunnen bijschrijven.

De wedstrijd Sparta - Almere City FC staat centraal in de nieuwste aflevering van #AlmEredivisie, waarin we de profvoetballers van Almere City FC op de voet volgen tijdens hun tweede jaar op het hoogste niveau:

In deze nieuwe aflevering interviews met trainer Hedwiges Maduro en centrale verdediger Ricardo Visus. Verder laat Sparta watcher Sander Verrips van Rijnmond zijn licht schijnen over het huidige Sparta en gingen we op bezoek bij Ole Tobiasen, die in het verleden werkzaam was bij zowel Almere City als bij Sparta.

Van Oostrum schiet met scherp
Tevens in deze nieuwe aflevering het debuut van analyticus Michel van Oostrum uit Lelystad. De geboren Amsterdammer, die als speler uitkwam voor Ajax, PEC Zwolle, Cambuur en FC Emmen zal wekelijks zijn ongezouten mening geven over de verrichtingen van Almere City in de nieuwe rubriek: Van Oostrum schiet met scherp !

Lawrence afwezig, Guillaume twijfelgeval
Trainer Hedwiges Maduro kan in Rotterdam geen beroep doen op centrale verdediger James Lawrence, die nog altijd geblesseerd is. Bovendien is aanvaller Baptiste Guillaume een twijfelgeval, de Belg bleef binnen vrijdag en was niet aanwezig tijdens de afsluitende training.

City wil 'Kasteel stunt' herhalen
Vorig seizoen won 'City' de eerste eredivisie-editie van Sparta - Almere City FC met 1-2 dankzij goals van Robinet en Hansen.

Sparta, dat 9de staat op de ranglijst, won dit seizoen 2x en verloor ook 2x. Thuis kwamen de Rotterdammers nog niet tot winst.

Almere City heeft inmiddels al twintig duels niet meer gewonnen op het hoogste niveau. De laatste zege was medio februari in Zwolle tegen PEC (0-1).

Oude bekende Jeroen Rijsdijk
Sparta-coach Jeroen Rijsdijk was tussen 2020 en 2021 anderhalf jaar (assistent-) trainer van Almere City. Rijsdijk werd in maart 2021 even hoofdtrainer (nadat Ole Tobiasen was ontslagen) maar onder zijn leiding werd de club in mei 2021 al in de eerste ronde van de play-offs uitgeschakeld door NEC.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel