Tennisster ondanks blessure in actie tijdens internationaal toernooi in eigen woonplaats

EMMELOORD • Di 15 oktober 2024 | 16:44 • Dinsdag 15 oktober 2024 | 16:44

Ashley van Assen uit Emmeloord wilde koste wat het kost in actie komen tijdens het internationale tennistoernooi in haar woonplaats. Het 16-jarige tennistalent kampt met een schouderblessure, maar speelde wel mee in het ITF J60 toernooi in de hal aan de Pilotenweg.

Bijna 130 tennissers uit de hele wereld strijden daar deze week om punten voor de wereldranglijst. Volgens organisator Erwin de Boerde van TennisCollege Flevoland wordt dit toernooi voor de laatste keer gehouden in Emmeloord.

Niet goed genoeg
Van Assen kreeg van de organisatie een wildcard voor het toernooi. "Het was een grote kans voor mij", zegt Ashley direct na de partij tegen de Poolse Martyna Srutwa.

In de eerste ronde ging ze helaas met twee keer 6-0 hard onderuit. Het was de eerste keer dat ze in actie kwam tijdens een internationaal ITF toernooi.

Schouder
Van Assen kon tijdens de partij niet sterk genoeg doordrukken. Ze had te veel last van haar blessure. Op dit moment wordt er nog onderzoek gedaan naar de klachten. "Ik moet een beetje positief blijven en hopen dat het niet te erg is", aldus het talent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel