Hockeyers verder in problemen na nieuwe afstraffing

ALMERE • Zo 13 oktober 2024 | 20:25 • Zondag 13 oktober 2024 | 20:25

De eerste mannenploeg van de Almeerse Hockey Club verkeert al vroeg in het seizoen in zwaar weer in de promotieklasse. De Almeerders gingen zondagmiddag opnieuw hard onderuit: Voordaan uit Groenekan was op sportpark Klein Brandt in Almere met 1-6 veel te sterk.

De thuisploeg begon nog wel goed aan de wedstrijd en kreeg in het 1e kwart goede kansen op een voorsprong, maar Manu Verga, Youri de Bie en Krijn Postuma hadden het vizier niet op scherp.

Rampzalig 2e kwart
Het 2e kwart verliep rampzalig voor de Almeerders: Voordaan liep uit naar 0-4 via Stijn Ekelmans, Filip Scheppens en twee velddoelpunten van Mike Huisman.

Voordaan loopt verder uit in 3e kwart
Na de rust kwam de Almeerse Hockey Club terug tot 1-4 via de stick van Thomas Delisle Hechavarria. Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze treffer, want nog in het 3e kwart wist Voordaan via twee goals van Ties Koopmans (na strafcorners) uit te lopen naar 1-6. Dit bleek ook de eindstand.

Voorlaatste
De Almeerse Hockey Club heeft nog altijd maar 2 punten uit de eerste 6 gespeelde wedstrijden in deze promotieklasse. Daarmee staan de Almeerders op de voorlaatste plaats. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen HGC.