Prachtige goal van Jelmer Dijkman kwam voor Flevo Boys precies op het goede moment

EMMELOORD • Zo 13 oktober 2024 | 11:06 • Zondag 13 oktober 2024 | 11:06

De prachtige goal van Flevo Boys-voetballer Jelmer Dijkman in de wedstrijd tegen Staphorst kwam op een perfect moment. "Ik denk niet te veel na, laat hem een keer stuiteren en schiet 'm mooi in de hoek", zegt Dijkman na de wedstrijd.

Flevo Boys zat op dat moment in een zware fase in het duel tegen Staphorst. De Emmeloorders waren de wedstrijd met een vroeg doelpunt van Younes el Ghamarti goed begonnen, maar Staphorst zette na een kwartier voetballen veel druk. Dat resulteerde na een half uur spelen in de gelijkmaker (1-1). Net voor rust kwam dat moment van Dijkman en ging Flevo Boys rusten met een 2-1 voorsprong.

Doordrukken
De tweede helft begon voor Flevo Boys ook weer sterk. Allan Bakker zette de 3-1 voor Flevo Boys op het scorebord tegen de ploeg die vorig jaar nog in de derde divisie speelde. Het werd zelfs nog een groter feest op sportpark Ervenbos, want Thom Bos maakte een kleine tien minuten later de 4-1.

Staphorst verzachtte de pijn nog wel voor zichzelf. Sam Crowther kopte de bal van dichtbij langs Klaas Boersma (4-2). Het was Younus el Ghamarti die met een mooie dribbelactie de kroon op de middag zette en met een heerlijke treffer de 5-2 eindstand op het wedstrijdformulier zette.

Flevo Boys staat na acht wedstrijden op de zevende plek in de vierde divisie. De ploeg heeft dertien punten gehaald.